Eyewitness Dirk Pauwels, about Total

Dirk Pauwels kwam mee naar Petrofina Total, voor LFEO tijdens een vergadering van de dienst Externe Communicatie en sponsoring. Dirk coachte Sarah en Mylène bij het instuderen en brengen van de tekst.

24052013_Totalduring

 

Een groot administratief gebouw in de Noordwijk van Brussel.
Daar zit Total, niet opzichtig maar zodra de administratieve tempel is betreden wordt het ernstig: identiteitskaart laten controleren, een badge, en binnen door de gangen van een bedrijf waar werknemers respectabel en verzorgd door de gangen schrijden, nu en dan eentje met een kort oponthoud bij het koffieapparaat.
Vriendelijk onthaal, spanning voelbaar.
Even wachten aan de deur van de kleine vergaderruimte waar het zal doorgaan en dan binnengaan. Een vijftal mensen, één man, klaar om eraan te beginnen.
Korte aankondiging, Mylène aan het het hoofd van de tafel, blikken op verwondering, aandachtig, ook onwennig, enig ongemak, zoiets niet gewoon, nog niet gebeurd.
Eentje die sluiks nu en dan e-mails nakijkt, eventjes maar dan toch weer die volle aandacht, lichte glimlach bij een vergaderaarster. Door het piepkleine publiek heeft de voorstelling iets intiems. Bij de vraagstelling uit de tekst toch lichte spanning (moet er geantwoord worden?).
Zouden ze deze avond thuis vertellen hoe deze vergadering is verlopen of zouden ze het gewoon vergeten zijn?
Wij weg, vriendelijke blikken met een glimlach.
Over tot de orde van de dag… totaal Total!